PMS.

ATT JAG ALDRIG KAN LÄRA MIG ATT HÅLLA MIN STORA KÄFT STÄNGD  :@

Det ger dålig karma att klaga så mycket som jag har gjort idag, och det är jag medveten om. Förlåt, och hoppas att ni har överseende.

Snömagi.

Jag är också bra på att tycka synd om mig själv. Vilken nyhet, va?

Igår blev jag akut sjuk i någon sort kräkframkallande åkomma. Maginfluensa, matförgitftning, fyllesjuka eller stress spelar ingen roll, för jag har nog ALDRIG mått så dåligt, någonsin. Jag visste inte att det fick plats så mycket i en mage. Det var fruktansvärt äckligt och jag är glad att det är över.

Idag skulle jag åka till Ystad för att möta upp pappa och övningsköra en sväng. När jag satt på tåget kom jag på mig själv med att sakna snön och den magi som den framkallar, där den brukar ligga blank och orörd på våra skånska slätter. Snön gör så att rådjuren och hararna syns så mycket lättare, solen verkar färgar allting rosa större delarna av dagen, husen ser inte så spöklika ut. Jag hoppas att mina barn också kommer att få uppleva magin med snö.

Övningskörandet gick bra. Jag är bara lite dålig på att se gående. Känn dig varnad?

I eftermiddag/kväll har jag kollat på film. Jag känner mig lite småtöntig som har en så stor passion för typiska tjejfilmer, men jag kan verkligen inte hjälpa det. Just nu är det "Bring it on, All or Nothing" som gäller. Jag tror jag har sett den tio gånger redan, och då bör det tilläggas att jag såg den första gången på jullovet. Gillar du snygga tjejer, snygga killar, kaxiga repliker och asgrymma moves så rekommenderar jag starkt denna film.

Snart börjar "Gossip Girl" på Kanal 5. MISSA INTE!

Jag har kommit på att jag kan vara ganska ytlig. Och elak. Och fåfäng. Och verkligen jättebitchig. Oftast är det inte medvetet och när det väl är medvetet brukar jag i alla fall försöka hålla det lite "low key". Jag har ängeln på vänster axel och djävulen på höger. Jag tror du ser dem. De bråkar konstant, och jag försöker verkligen att hålla god min. För ja, jag är bara människa. Ibland vill jag faktiskt bara strypa allt och alla. Då brukar jag istället knyta händerna så hårt att mina naglar känns i handflatan, sen kommer jag på att det inte är värt det. Gå vidare.

Jag är bra.

Adrenalin, sockerrus och övertrötthet är ingen bra kombination. Någonsin.

I måndags morse gjorde jag en ytterst god gärning så jag hoppas verkligen att mitt karmakonto ligger på plus nu.  På väg till skolan såg jag att tjejen som hoppade av bussen samtidigt som jag tappade sitt busskort när hon skulle springa ifatt nästa buss som även jag skulle med. Jag fiskade upp kortet i förbifarten (för även jag sprang, tro det eller ej), och väl framme fick hon tillbaka det. Jag hade lika gärna kunnat behålla det själv då det visade sig vara ett rabattkort, men istället fick jag världens goaste kram och ett jättestort leende. Måhända klyschigt, men helt klart obetalbart.

I tisdags var det Öppet Hus på Heleneholm. Jag är nog i särklass bäst på att sälja min skola, samt inriktning och tillval, till vilsna och förvirrade 15-åringar. Lärarna uppskattade mina kunskaper (jag visste inte ens själv att jag vet så mycket om min skola) och föräldrarna såg minst sagt nöjda ut med det jag fick sagt. Kanske skulle satsa på att bli säljare istället? I vilket fall som helst så var där nog fler heleneholmare än vilsna 15-åringar på skolan, men det var mysigt. Gratis kaffe och kakor, och såklart livemusik, är alltid bra. Mindre bra var den migrän jag lyckades dra på mig under kvällen. Det resulterade helt enkelt med att jag gick och lade mig samma stund jag kom hem (21.05) och steg inte upp förrän 08.20. Jag har nog aldrig varit så utvilad en onsdag som igår.

Jag pluggade BÅDE franska och engelska igår. KORS I TAKET, Malin. Ändå gick läxförhöret på engelskan idag inte så jättebra. Å andra sidan har jag inte de senaste två åren gjort ett franskaförhör så fort och känt att jag nog har chans på poäng på ALLA meningar. Jag känner mig väldigt duktig när jag tänker på det.

Jag skrev en jättefin krönika på religionlektionen idag, om hur sex och religion mer eller mindre är samma sak. Dumt nog skrev jag den i mitt skrivhäfte som jag (oftast) skriver religionskunskap i, så den boken hamnade i mitt skåp. Imorgon kanske den dyker upp här, om jag kommer ihåg den.

Och
såhär kul har jag på mina historialektioner.

Nu ska jag plugga... öhm... eeh... kulturhistoria, kanske? Pick one.

En trött blogg.

Det är söndag igen, endast 142 dagar kvar till studenten och jag är verkligen jättetrött.

Vi har hela helgen kunnat läsa i alla nättidningar om hackern som tog sig in i Bilddagbokens servrar osv, för att norpa åt sig hundra tusentals inloggningsuppgifter. Min fråga till denna människa är; HUR FAN ORKAR DU? Du gör folk upprörda, arga, ledsna, och du förstör. Du förstör så mycket att det är löjligt. Vad är problemet? Får du ingen uppmärksamhet hemma eller?

Ja, det var då det lite anfall jag behövde få ur systemet kände jag. Jag har nämligen själv gått och blivit lite bdb-beroende (och till er som tycker att ni har gått förbi fjortisstadiet Lunarstorm; Lunarstorm äger till stora delar Bilddagboken. Är du lika tuff nu?).

Igår var lille lillebror i stan och gjorde en ny piercing. Vänster sida av läppen, precis som storasyster!

Nya favoriterna i iPoden; Paramore ( speciellt ' Fences ' )

Jag mår bättre än jag gjort på länge. Jag känner mig vid liv, jag känner mig ovanligt stark. Fattas bara att min morgonkarma inte funkar imorgon heller (för det har den inte gjort på hela veckan). Fast å andra sidan lade jag nog över 3 timmar i fredags på att snygga till min blogg (jag är inte så jättesnabb på det där med nya grejer, men jag gjorde det HELT själv, och nädå, jag är inte alls mallig över det...).

I veckan drömde jag ytterliggare en dröm som jag är bergsäker på är/kommer bli sann. Mitt första barn kommer att bli en pojke.

Nu får det vara färdigtramsat. Jag är verkligen jättetrött, och jag har inte ens gjort något vettigt (eller ja, 'ovettigt') på hela helgen. Jag behöver festa loss känner jag. Nästa helg, någon?

Jag känner mig frälst, och jag vill bara precis sprida kärlek över er alla, men då kommer väl någon ringa sjukhuset och fråga vad de har gett mig, för jag är inte den typen av människa egentligen. Men här har ni mig, den nya Malin. Fylld av kärlek (förutom till de som hackade bdb), villig att dela med mig.

God natt, mina små söta änglar. Att ni ens läser detta betyder så mycket mer än ni tror. <3

Positiv eller positiv.

Efter ett lov av lata dagar med mycket mat började skolan. Idag har jag varit hungrig hela dagen. HEJ skolan.

Det är tur att man har så insiktsfulla skolkamrater som jag har. Idag fick jag nämligen höra att det inte räcker att tänka "Tänk positivt", för det räcker inte. Man måste målrikta varje positiv tanke, annars funkar det inte och då är det bortkastad energi. Det ligger nog mycket sanning bakom dessa ord, och jag tänker ta dem till mig och försöka leva efter dessa så gott jag kan. Tack A !

Min dag började helt fantastiskt bra idag! Jag kom upp i tid, hann duscha, käka frukost OCH sminka mig. Sistnämnda brukar jag göra på bussen, med förvånansvärt bra resultat. Jag hann till och med med rätt buss. Vid bussbytet på värnhem gick det dock bara utför. Tappade City på marken och skulle då vara duktig och plocka upp den. Vem lyckas då rispa upp HELA sin ny-manikyrerade nagel? Jo, jag! BRA Malin. Sånt kan förstöra en hel dag för mig. Dessutom spillde jag kaffe på mina nytvättade jeans när jag väl kom till skolan. Tänk positivt, tänk positivt. Aefan, just det. Målrikta. Öhm... Jag kan ju måla om mina naglar ikväll, det är inte hela världen. Jag har ju faktiskt fler nytvättade jeans hemma. Nya imorgon, inga problem. ANDAS.

Idag hade jag min första körlektion sen veckan innan uppskrivningen. Det kändes bra, jag börjar känna mig säker på vägen nu. Bokade dessutom Halka idag. Moha, nu är det nära! HEJ körkort!

"Asså, det säger verkligen allt om dig" - C om det faktum att jag fortfarande har några MCR-låtar i min iPod. Ska jag be om ursäkt för mig själv nu också? Haha, tror inte det va. Du är söt, men så kul ska vi inte ha.

Nu ska jag sätta mig och försöka få kläm på "derivata", "sekant", "differenskvot" och alla andra roliga matematiska termer. Yay!

Ibland är jag duktig.

Jag hämtade ut mitt nya pass idag. Jag ser ut som en vindögd brottsling och jag längtar SÅ efter att få visa upp det för passkontrollanten (som brukar vara en snygging i min ålder på Kastrup). Märk väl ironin.

Jag kände mig otroligt duktig som var uppe i någorlunda tid idag. Förvisso tog det mig ett par timmar att faktiskt vakna men när jag väl gjorde det och kom iväg så fick jag hur mycket som helst gjort. Jag var och fick mitt hår klippt, vilket verkligen inte var en dag för tidigt, jag var och köpte fler körlektioner, var som sagt och hämtade ut mitt pass och så blev det ju en del spring i affärerna. Jag älskar att gå på stan själv; mitt eget tempo, jag kan spendera hur mycket/lite tid jag vill i varje affär, kafferast när jag känner för och såklart ingen som säger "men jooo, den är ju så fin på dig, ska du inte ha den?".

Just nu lyssnar jag på Jesse McCartney. Det är en sjuk nostalgitripp, vill jag påstå. Sommaren
-05, Gröstorp, fröken Bengtsson och jag, två helgalna veckor. Tänk vad små vi var då, och tänk vad "slumpa"-funktionen kan åstadkomma. Förresten var Jesse McCartney med i en serie som gick på femman innan, Summerland. Undrar om det finns fler avsnitt av den. Hm, det ska jag kolla upp sen.

Imorgon börjar skolan. Bitterljuv känsla. Jag känner mig i alla fall utvilad, det är kanske det viktigaste.

Och han är fin, Jesse, annat vill jag inte påstå.

image7



För övrigt siktar jag mot stjärnorna just nu. Jag vill, jag kan, jag ska.

Ramla inte!

Det snöar ute. Jag hatar snö.

Lovet är snart slut och jag vet inte riktigt om jag ska skratta eller gråta. Nu är snart "sen" här, det man har gått och skjutit på i tre år. "Framtiden" och "planering" har varit så avlägsna ord under en väldigt lång tid, men nu kommer "sen" stormande genom dörren. Idag är det 150 dagar kvar till studenten. Det är skrämmande men ack så underbart! Sen är det avklarat! Skolan = dåtid. Det ska bli skönt, och med mitt "2008-tänkande" kommer dessa 150 dagar bli en barnlek.

Igår var jag och Jennie på stans enda vinteröppna krog i Simrishamn och drack vin. Det var sådär lagom mysigt, och alla vilda gissningar om huruvida framtiden kommer se bra ut för våra vänner var väldigt roliga. Vi höll på att blåsa bort på vägen hem, och frysa ihjäl för den delen, och aldrig har det varit så skönt att få krypa ihop i sängen och glo på film som då. Vid två gick vi och la oss, och vid fem ringde min telefon. Yay!

Efter en väldigt lång resa till Malmö, med lillasyster i släptåg, så skulle jag in till stan på kaffedejt. Förutom att jag gjorde världens snyggaste vurpa när jag steg av bussen så klarade jag mig ganska bra. Det blev vår replik; "Ramla inte!", för vi sa nog så varannan minut på vår lilla promenad till caféet.

Det fick inte bli såhär, jag lovade mig själv det. Jag är dålig på att lova saker. Fan.

Nu ska jag gå och hoppa på lillasyster, bara för att hon är bäst ibland.

Gott Nytt 2008

För att följa min egen tradition så blev titeln nästintill densamma för fjärde året i rad. Traditionen att dessutom skriva blogg 1 januari håller också i sig. Kors i taket!

Idag har jag verkligen mått som förtjänat. Det blev ju inte en särskilt vit eller torr nyår, om vi säger som så. Firandet hölls i Degeberga med bland annat Cassie och Jennie <3. Det bjöds på supergod mat (jag ska dock slå den som gjorde bordsplaceringarna ;P ), lekar (jag tror jag missade de sista, men vårt lag ägde ändå), dans (eller ja, jag o snyggkajsa o jennie dansade nog mest), efterrätt (fan ta dig cassie som var tvungen att äta glassen!), fyrverkerier, pussar (och annat) osv osv. Det var en fantastisk kväll, våra tre värdar (Hampe, Victor och Henke) var supersöta och jag fick nästan lite dåligt samvete över att vi åkte hem när planerna var andra. Hur som haver så var det en fantastisk kväll när allt kommer omkring, och jag är glad att min huvudvärk försvann nån gång vid tre-tiden idag.

Lovet har varit kaotiskt, långt, men ändå alldeles för kort. Det är några dagars ledighet till och tur är väl det. Förra veckan försvann väldigt fort och ändå hann jag göra så väldigt mycket. Tokigt. Firade jul ett par gånger, var i Malmö en sväng (har spenderat mestadelen av lovet i Simrishamn), var i Köpenhamn med Cassie också. Veckorna innan lovet var också helt galna. Skolavslutningen var helt fantastisk, både i skolan och på kvällen, och jag känner att om DET var min början på 2008 så kommer jag att få ett helt fantastiskt år! (Mitt nya ord är "fantastiskt", om du inte har märkt det).

2007 har varit... Bra, tror jag. Galet, fantastiskt, mysigt, Bra. Något stressigt, påfrestande och knasigt emellanåt, men sånt kan man ju oftast inte göra så mycket åt. Jo, BRA är det ord jag vill använda. "Tänk positivt", som vi fick slängt i huvudet imorse av Cassies mamma, ska jag försöka följa under det år som nu kommer. Undrar om jag någonsin kan lägga all bitterhet och frustration bakom mig. Är jag fortfarande Malin då? Och vilken Malin får vi då träffa? Det återstår att se. Jag kan knappt bärga mig. Gott Nytt År, gott folk.

2008, HERE I COME, BABY!