Förutfattade meningar.

Jag tror inte på sagor egentligen.

Drickandet förra veckan var inte att leka med. Det blev ett par glas vin på torsdagen också, till maten med mamma. På fredagen blev det Golden/KB/Ice med Christian och folk, och på lördagen blev det Pildammsparken med Malin och massa annat folk, sen ölkaféet med Malin. Jag kan också tillägga att mitt korttidsminne inte är vad det borde vara.

Det finns verkligen inget jag tycker är lika skönt som att få förutfattade meningar motbevisade. Fredagens äventyr visade att våra kära musikteatertjejer, eller ja, de två mest omtalade, faktiskt är riktiga pinglor båda två. Jag skämdes faktiskt ganska rejält när jag insåg detta. Bättre sent än aldrig, hette det väl?

Det finns inget så mysigt som ett stort gäng folk, filtar, en gitarr och allsång, samt bollspel, brottning på gräset och en flaska vin. Jag har ett liv, hurra!

Hälften av alla estettreor skulle till Louisiana i Danmark idag, titta på konst och allmänt njuta av dagen. Tanken var att vi senare skulle sticka in till Köpenhamn, ta en öl och umgås. Gissa vem som går och får migrän? Jodå, det var jag, surprisesurprise (jag antar att det var migrän, med tanke på mina symptom). Så därför sitter jag här och skriver blogg istället för att sitta och dricka öl i vårt kära grannland.

Det finns en Malin till i gänget. Malin, Malin och Malin. Det är faktiskt rätt roligt att se oss när någon säger Malin, har jag en känsla av.

GRATTIS
Fredrik, till din välförtjänta plats på Ecole Normale de Musique i Paris
Sandra, till din direktbiljett till Balettakademin i Göteborg

Grattis Malin (jag), för att du inte ens kan fixa ett jobb som sunkig kassörska på Coop. (Inte för att jag har ansträngt mig sådär supermycket, men ändå).

NÄSTA VECKA TAR JAG STUDENTEN och det är så fucking ofattbart. Jag är lite nykär i mitt nuvarande liv. Tänk om det tar slut tillsammans med skolan? Usch, hemska tanke. "Tänk positivt" var visst min mantra för 2008, så det tänker jag fan göra också. Studenten är sparken ut ur fågelboet. Det är nu vi får se om det kommer att bära eller brista, och inte fan tänker jag ge upp.




image25
Ullis, Hanna och Jag (och Fredrik på en hörna).
Vem hade kunnat gissa på denna kombination?

image26
Noah är så duktig, så :)
Och stark för den delen. HEJ blåmärken ;P


Vad är en måndag utan ett glas vin?

Jag är kär i livet.

Dansföreställningarna är äntligen över. De gick (mer eller mindre) bra, fick jättesnälla kommentarer efteråt, och jag har växt otroligt mycket som person de senaste två veckorna. Söndagens föreställning var också min sista någonsin, då tanken en längre tid har varit att lägga dansen på hyllan nu. Allt detta behövde såklart något slags firande, så det slutade med att vi satt och pimplade vin ett par timmar på ölkafféet. Mysigt värre. Tur att måndagen började sent.

Måndagen, aka igår, var en väldigt trevlig dag. En fika med Fredrik, där vi träffade Christian och hans kompis. Sen såg vi Sia och Kajsa framföra helt fantastisk musik. Efter det var vi ett par stycken som ville ut, så vi styrde kosan mot Carïb Kreol som Azize rekommenderade och där bjöds det på live jazzmusik. Jag fann en ny vän i MALIN, världens sötaste nöt. Vi har gått på samma skola, och haft vissa lektioner tillsammans, i tre år, men aldrig funnit varandra. Bättre sent än aldrig, kom vi fram till. Vi delade på en flaska vin vilket innebar en något vinglig promenad till bussen. Så kul har jag inte haft på väldigt länge.

Det är såhär livet ska se ut två veckor före studenten. Det SKA vara sena kvällar med vänner och vin. Tack allesammans, för ett par fantastiskt roliga kvällar. Hoppas att hela sommaren har lika mycket att bjuda på!



image23
Mina fantastiska danskamrater!



Malinczmalin
MALIN Å MALIN låter Christian leka pimp.




Ikväll kommer M hem. Blandade känslor, någon?
Shaken, not stirred, baby.

Att gå på solsken.

En hel helg i skolan. Ska man skratta eller gråta? Jag är redan helt färdig, och vi har inte ens börjat sätta ljus än. Fast detta kommer nog att bli riktigt bra. Det känns verkligen så i alla fall.

När jag är trött och lite hungrig börjar jag, av någon anledning, ofta tänka på saker som gör mig ledsen. Idag kom jag att tänka på att många av mina coola bekanta från skolan snart inte kommer att vara det åh-så-behövda dagliga inslaget längre. Det finns så många sköna och coola människor som sätter fart på dagen, som snart kommer att gå på sina egna håll inom en väldigt snar framtid. Det gör mig så upprörd att det gör ont i hela magen.

Jag såg precis en tjej vinna en miljon kronor på TV. Synd att man inte är en gambler. Det är kanske den snabbaste vägen till ekonomiskt oberoende? Såvida M inte råkar skaffa sig ett otroligt välbetalt jobb väldigt snart, vill säga. Eller så får jag se till att gifta mig rikt, helt enkelt. Och ja, att själv jobba sig till och förtjäna dessa pengar är ju heeelt otänkbart (märk väl ironin). Jag råkar bara vara lite lat.

Det är sommar. Folk söker sig till skuggan, för inte ens där är det svalt. Hoppas att vädret håller i sig.

Jag saknar redan att, med dig vid min sida, se solen försvinna.

Det är måndag imorgon. Vart tog helgen vägen? Jag hade behövt festa. Någon?

Var det bra så?

Nu är det på riktigt.

Det sägs att tiden går fort när man har kul, så kul måste jag ha haft för nu är det bara 27 dagar kvar till studenten. Vad hände? POFF, så försvann hela vårterminen. Imorgon har jag nationella prov i matematik C. Jag tror att jag kommer att få mitt första IG någonsin i betyg. Fast oddsen är på min sida egentligen. Det krävs bara 12 poäng av 42 för att bli godkänd. Kanske, kanske finns det en liten chans. Än ska vi inte ge upp. Öhm...

Nu börjar det intensiva repandet inför våra dansföreställningar. Hela helgen kommer att tillbringas på skolan, vilket gör mig lite bitter eftersom det tydligen ska bli lika varmt då, om inte varmare, som det har varit idag. För ja, nu är sommaren här, inget snack om saken. Å andra sidan är detta mitt farväl till dansen. Efter de här föreställningarna lägger jag dansen på hyllan.

- Var det bra så?


Finns det något jag kan göra för dig? Var det bra så?

Är det bra så? Blir det bra så? Var det bra så? Finns det något jag kan göra för dig? Eller kanske bara för mig själv?
Finns det ingenting - kan man finna på något att göra?
Finns det något - kan jag göra mer?
Finns det någon - kan vi göra något?
Vi kan göra något tillsammans eller vara tillsammans
det är något
Bara det är bra för något eller någon
Bara jag är bra för något eller någon
Eller måste allt vara bra? Bara bra? Finns det? I Latte? I livet?
Allt är en blandning - varelser, rörelser, ljud, ljus, stämningar, känslor, surt, sött, salt, peppar, dåtid, framtid, nuet.
Det blir nog bra så, ja... -


Så låter beskrivningen på dansföreställningen. Låter det spännande så föreslår jag att du kikar in på
Kulturcentralen för att läsa mer och boka biljetter. Här snackar vi kaos, personligheter och en stor dos värme. Vill du uppleva en och en halv timme av denna oslagbara kombination så är du varmt välkommen.

Ibland känns det som att den enda utvägen är att le åt livets ironi. Världen är för liten för mig.



image22Den sjunde maj tjugohundraåtta.
Den du. M&M är nu officiellt ♥

Det känns galet. Magiskt.
I'll guard it, close to my heart.

Kyssar som stannar tiden.











Jag har bara 6 vanliga skoldagar kvar. Någonsin. Ambivalensen stiger.




"If all our life is but a dream
Fantastic posing greed
Then we should feed our jewelery to the sea
For diamonds do appear to be
Just like broken glass to me"

GUL BIL!

I lördags kväll påbörjade jag ett långt, argt, bittert, aggressivt och minst sagt irriterat blogginlägg, om hur mycket livet suger ibland. Sen kom jag på att det inte är värt att lägga upp texten här ändå. Det är ingen som vill veta hur mycket mitt liv suger ibland, för det gör alla andras också lite då och då. Så jag kastade två timmars material, enbart för att jag inte ville framstå som mörk och omöjlig igen.

Sanningen är att jag faktiskt mår ganska bra egentligen.

Hur gamla är vi egentligen? Folk beter sig som .. jag vet inte vad. När blir man vuxen?

"Ut med det gamla och in med det nya" har aldrig känts så aktuellt som nu. Tror du att jag är en pryl man kan tjinga hur som helst så har du jävligt fel.

- HAHA, GUL BIL! *tjoff* - M
- Men hallå, bussarna gälls inte - Jag
- Nähä, förlåt då - M
(2 min senare)
- GUL BIL! *tjoff* - Jag
- Men bussarna gälls ju inte :O - M
- Nu är vi kvitt ;) - Jag




image21


Du är magisk.