En sjuklings rätt att klaga;

"... så istället för att lösa några problem överväger jag att skaffa mig några nya"

Jag är nu inne på dag 8 som sjukling. Febern försvann förvisso dag 5, men min hals dödar mig fortfarande. Ögoninflammationen har äntligen börjat lägga sig, och det ser inte längre ut som att jag har brukat narkotika i fyra år.

Ångesten över att vara arbetslös är ungefär en miljon gånger värre än "jobbångesten" (läs: timmen innan man skall infinna sig på jobb). Jag har varit lagom effektiv vad gäller söka nya jobb. Jag får mina små ryck en gång var tionde dag och söker ett dussin jobb jag egentligen inte har tillräcklig erfarenhet att söka, jobb som dock intresserar mig och som definitivt inte har med gatukök att göra. Jag vill bara komma igång igen.

Jag har funnit en skola som erbjuder den typ av utbildning jag vill ge mig i kast med, en skola som faktiskt ligger i Skåne, och inte Jönköping, en skola som INTE kostar femtio tusen kronor per termin, en skola som finns på rimligt pendlingsavstånd. Nu ska jag bara komma under fund med hur man söker in, vad som gäller angående studiebidrag och hur jag ska kunna försörja mig själv under min studieperiod. Detaljer, detaljer...


Jag känner hur mer än en veckas stillasittande gör mig ivrig att få komma ut, röra på mig, se något annat än husets väggar, möta folk, känna stadspulsen och den friska luften. Jag känner den där inspirationen som gör att jag vill skapa något. Dags för långpromenad, kanske?

Jag har fina vänner. Ibland känns det som att jag inte uppvaktar dem tillräckligt. Förlåt. Jag älskar er!


Gott Nytt 2009

Varför bryta en väl fungerande tradition? Nyårsblogg, as usual.

Det nya året är här. 2008 gick oförskämt fort. Jag har hunnit ta studenten, ta två turer till Paris, skaffa massa fantastiska vänner, bli vardagsvinpimplare mm. År 2008 har varit ångestladdat och glädjefyllt, en besvikelse och helt fantastiskt om vart annat, men det gick alldeles för fort...

Nyårsafton var en av de bästa någonsin. Vaknade bredvid finaste, tog det ganska lugnt hela dagen, gick och småpillade med smink och hår, för att sedan åka in till stan. Där väntade ett bord för fyra på kinarestaurangen. En parmiddag jag sent kommer att glömma, supermysigt. Efter alldeles för mycket mat och en halv flaska vin per person bar det av mot själva festen. Helkostym för herrar och klänning för damer gör att festen genast känns lite mer glammig. Jag stortrivdes med en gång. Skön stämning hela kvällen igenom och plötsligt var det dags att gå ut i den isande kylan. Någon hade med sig en stereo ut. Helt fantastisk idé, om du frågar mig. Att låtvalet dessutom var "the final countdown" känns lite smörigt, men åh-så-rätt stämning det blev. Bubbel, kyssar och glädjerop. 2009 är här.

Jag har en känsla av att detta kommer att bli ett kämpigt år. Jag vet inte riktigt vad jag vill när det gäller skola, jag har lagt aupairprojektet på hyllan, jag har sagt upp mig från mitt jobb. Januari och februari är månader som kommer att bli långa och hårda. Smällar man får ta, så att säga. Vi fortsätter succéen från förra året; "Tänk positivt", för livet blir så mycket lättare då.

Jag har en känsla av att detta kommer att bli ett bra år. Om inget annat så har jag privilegiet att vakna bredvid finaste lite då och då. Mums!

Gott nytt år, gott folk.

2009, here I come.